https://www.facebook.com/delish/videos/10154577323597437/recette :
Pennes aux crevettes :
INGREDIENTS
10 oz. penne
3 tbsp. butter
3 cloves garlic, minced
1 lb. medium or large shrimp, peeled and deveined
3 tbsp. chopped fresh parsley
2 tbsp. all-purpose flour
3/4 c. milk
1/4 c. low-sodium chicken broth
1 c. shredded mozzarella
1/4 c. plus 2 tablespoons shredded Parmesan
Freshly ground black pepper
2 large tomatoes, chopped (about 1 cup)
DIRECTIONS
Preheat oven to 350 degrees F. In a large pot of salted boiling water, cook penne according to package directions until al dente. Drain and return to pot.
Meanwhile, in a large ovenproof skillet over medium heat, melt 1 tablespoon butter. Add garlic, shrimp, and 2 tablespoons parsley. Season with salt Cook until shrimp is pink and no longer opaque, 2 minutes per side. Transfer shrimp to a plate. (Keep juices in skillet.)
Add remaining 2 tablespoons butter to skillet to let melt, then add flour and whisk until golden, 1 to 2 minutes. Add milk and chicken broth and bring to a simmer. Stir in 3/4 cup mozzarella and 1/4 cup Parmesan until creamy. Season with salt and pepper.
Return shrimp to skillet. Add tomatoes and cooked penne and toss until combined. (Add more milk if mixture is too thick.)
Sprinkle with remaining 1/4 cup mozzarella and 2 tablespoons Parm and bake until melty, 5 to 7 minutes. Broil 2 to 3 more minutes until top is golden (watch it carefully so it doesn't burn!).
Garnish with remaining tablespoon parsley and serve.
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INGREDIENTS
10 oz. penne
3 tbsp. butter
3 cloves garlic, minced
1 lb. medium or large shrimp, peeled and deveined
3 tbsp. chopped fresh parsley
2 tbsp. all-purpose flour
3/4 c. milk
1/4 c. low-sodium chicken broth
1 c. shredded mozzarella
1/4 c. plus 2 tablespoons shredded Parmesan
Freshly ground black pepper
2 large tomatoes, chopped (about 1 cup)
DIRECTIONS
Preheat oven to 350 degrees F. In a large pot of salted boiling water, cook penne according to package directions until al dente. Drain and return to pot.
Meanwhile, in a large ovenproof skillet over medium heat, melt 1 tablespoon butter. Add garlic, shrimp, and 2 tablespoons parsley. Season with salt Cook until shrimp is pink and no longer opaque, 2 minutes per side. Transfer shrimp to a plate. (Keep juices in skillet.)
Add remaining 2 tablespoons butter to skillet to let melt, then add flour and whisk until golden, 1 to 2 minutes. Add milk and chicken broth and bring to a simmer. Stir in 3/4 cup mozzarella and 1/4 cup Parmesan until creamy. Season with salt and pepper.
Return shrimp to skillet. Add tomatoes and cooked penne and toss until combined. (Add more milk if mixture is too thick.)
Sprinkle with remaining 1/4 cup mozzarella and 2 tablespoons Parm and bake until melty, 5 to 7 minutes. Broil 2 to 3 more minutes until top is golden (watch it carefully so it doesn't burn!).
Garnish with remaining tablespoon parsley and serve.
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INGRÉDIENTS
10 oz. Penne
3 c. beurre
3 gousses d'ail, hachées
moyenne 1 lb ou de grosses crevettes, décortiquées et déveinées
3 c. persil frais haché
2 cuillères à soupe. farine tout usage
3/4 c. Lait
1/4 c. bouillon de poulet à faible teneur en sodium
1 c. mozzarella râpé
1/4 c. plus 2 cuillères à soupe de parmesan râpé
Poivre noir fraichement moulu
2 grosses tomates, hachées (environ 1 tasse)
DIRECTIONS
Préchauffer le four à 350 degrés F. Dans une grande casserole d'eau bouillante salée, cuire les penne selon les instructions du paquet jusqu'à ce qu'elles soient al dente. Égoutter et remettre dans la casserole.
Pendant ce temps, dans une grande poêle allant au four à feu moyen, faire fondre 1 cuillère à soupe de beurre. Ajouter l'ail, les crevettes et 2 cuillères à soupe de persil. Assaisonner avec le sel Cuire jusqu'à ce que les crevettes soient roses et plus opaque, 2 minutes de chaque côté. Transférer les crevettes sur une plaque. (Gardez les jus dans la poêle.)
Ajouter le reste du beurre 2 cuillères à soupe à la poêle à laisser fondre, puis ajouter la farine et fouetter jusqu'à ce que doré, 1 à 2 minutes. Ajouter le lait et le bouillon de poulet et porter à ébullition. Incorporer 3/4 tasse de mozzarella et 1/4 tasse de parmesan jusqu'à consistance crémeuse. Assaisonnez avec du sel et du poivre.
crevettes Retour à la poêle. Ajouter les tomates et penne cuites et mélanger jusqu'à consistance homogène. (Ajouter plus de lait si le mélange est trop épais.)
Saupoudrer avec le reste de 1/4 tasse de mozzarella et de 2 cuillères à soupe Parm et cuire jusqu'à ce que melty, 5 à 7 minutes. Griller 2 à + 3 minutes jusqu'à ce que le dessus soit doré (le regarder avec soin afin qu'il ne brûle pas!).
Garnir avec le reste cuillère à soupe de persil et servir.
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